2010. július 27., kedd

A magyar scrapbook

Este elég sokat gondolkoztam azon, hogy leírjam-e, ami tegnap történt. Aztán végül az igen mellett döntöttem. Történt ugyanis, hogy délután üzenetet kaptam a magyar scrapbook oldal egyik szerkesztőjétől. Nem csak én, még egy felhasználó. Összesen ketten kaptunk belőle...

A levélben leírja, hogy a honlap célja a scrapbook széles körben történő elterjesztése. És hogy a mi oldalaink nem személyes fotókat, élményeket dolgoz fel, ezért kérik, hogy mától ilyen alkotásokat ne töltsünk fel. És hogy az ilyen jellegű kérdést és kérést már többen is megfogalmazták feléjük.

Egy csomó kérdés felmerült bennem, amikre válasz nincs.
...például az, ha a házi szabályok nem engedélyezik a stock fotó használatát, az miért nincs valahol leírva...
...miért pont mi ketten lettünk kipécézve??? Ha visszanézem az utóbbi időszak oldalait, nagyon sok nem saját fotóból készült oldal van a galériában. Ők miért kivételek???
...azzal, hogy nemzetközi teamekben vagyunk, és ott reklámozzuk, hogy nekünk az SB-n is van galériánk, ingyen reklámot biztosítunk számukra...
...nem hinném, hogy az oldalaim nem ütik meg a magyar SB galéria szintjét... valakit bosszant esetleg a nézettség/kommentek száma???
...akiket zavar kettőnk alkotása, miért nem mer nekünk írni? Miért kell a szerkesztőnek? Miért nincs akkora arca, hogy velünk szemben is fel meri vállalni a véleményét???

Szóval van egy halom kérdés, amire a választ én nem tudom. Mindenesetre a mai  napon kivonulok a magyar SB életből. Nem hagyom abba, sőőőőt. A nemzetközi galériákba továbbra is töltöm fel az oldalaimat. Csak ilyenkor egy kicsit fáj a szívem, hogy magyarként pont a magyar SB életből száműztek...

Bocsi, ez kikívánkozott belőlem...

12 megjegyzés:

Bernadett {geergos} írta...

Én teljes mértékben igazat adok neked.Csak az a baj,hogy így engem is lenéznek mint design et mert ott is reklámoztad a készletemet.Sőt mondok neked valamit engem magyar honban nem ismernek el design ként viszont Franciában igen és engem ez vigasztal:D
Ilyen emberekre ne adj lépd át őket nem érnek annyit.

Kisnyul / Andi írta...

Most nagyon meglepődtem.
Ezek szerint a fantázia oldalaknál sem lehet nem saját fotót felhasználni?
Egyébként az oldalaknál többnyire az elrendezéseket nézem, ötletet gyüjtök. Csak másodlagos a fénykép.
Nem értek egyet a döntéssel.

Sziszi írta...

Szia!
Most olvaslak és a fórumon is...teljesen kiakadtam...Nagyon meglepődtem és nem értem ez miért történt mélységesen felháborodtam és igazat adok neked is...A magyar SB ezek szerint..no comment. Már Én is észre vettem hogy mások is használnak "nem saját fotót". Nem értettem miért pont Ti ketten. Nekem igen is nagyon tetszenek az oldalaid és örülök hogy inspirálódhatok belőlük, sokat tanultam Tőled is. Ezentúl is fogok jönni hozzád és gyönyörködök a szebbnél szebb oldalaidban. Ha külföld akkor külföld. Csak szomorú igen, hogy pont a magyar scrapbook oldaltól kapod ezt. Nem ér annyit az egész, hogy idegeskedj és nagyon jól tetted hogy leírtad, hogy mások is tudják csak meg. További sikeres munkát kívánok és szülessenek csak azok az új és szép oldalak, akár Ct akár csak úgy! Sok sikert kívánok hozzá!! Minden jót kívánva üdv: Sziszi

Hámos Beáta (betsie) írta...

Sajnálom, hogy nem tudtuk ezt privát üzenetben megbeszélni és ehhez egy blogbejegyzést kellett írnod.

A kérés nem a személyed ellen irányult, hanem tagjaink arra vonatkozó kérést fogalmaztak meg, hogy személyes, saját fotókat tartalmazó oldalakat szeretnének látni a galériában.

Mivel ez egy mostani kérés volt, nyilvánvalóan 2009. februárjában még nem tudtuk megfogalmazni a felhasználási feltételekben, de nem is volt szándékunkban, hiszen a scrapbook alapjaiban véve a saját emlékeink megörökítéséről szól.

Sajnálom, hogy így alakult, sok sikert számodra a nemzetközi scrapbook világában.

Evus írta...

Vár egy meglepi a blogomon!

Babi néni írta...

Szánalmas! Van egy olyan érzésem, hogy valakinek fájt, hogy a te képeid jobban sikerültek az övénél...

Ha ez vigasztal, sose néztem még meg ezt a magyar sb-oldalt, csak a te blogodat olvasom és Scrapm-@gi-a-ét. :o)

do írta...

Én még mindig nem értem, hogy valakinek több részletfotója miért érdekesebb, azt mutogassa a blogján. Azok nem foglalnak tárhelyet???
Egyébként már leírtam a véleményem Neked. Én nagyot csalódtam. Nektek pedig Hajrá! továbbra is!

Christine írta...

Egyetértek veled és sajnálom hogy igy alakult ugyanis nagyon szeretem az oldalaidat. Egy ideje már én se találom a helyem a magyar scrap oldalakon. De hogy miért is azt most nem ragoznám itt. Mindenesetre én olvasgatlak továbbra is....:-))

Puzsi írta...

Sajnálom nagyon, hogy így alakult. De nagyon örülök a döntésednek. (Úgysem tudtad volna abbahagyni... ez Nálad már szenvedély...) És ha külföld, akkor külföld. Aki akar megtalál, nemde? Drukkolok!

eralilla írta...

Hékás! Jövünk ám a blogodra csapatostul, ugye tudod?! Az pedig, hogy ezentúl a magyar galériában nem láthatók az oldalaid, az annak a galériának lesz nagy vesztesége. (Nem akarsz Krisssz oldalára töltögetni?)

Névtelen írta...

Volt szerencsém olvasni a levelelet amit kaptatok, és kissé elgondolkodtam rajta...
Az hogy a scrapbook a személyes emlékek megörökítése és dokumentálása céljából lenne, szerintem kicsit beskatulyázza a lehetőségeket.
Miután a digitális technika fejlődésével virágzását éli a fantasy stílus, szerintem el kéne fogadni, hogy ez a műfaj is változik, és nem rossz irányba, sőt....
Miért ne alkothatna valaki a saját és mások gyönyörűségére olyan albumokat, oldalakat amik számára tetsző, mások által készített fotókat tartalmaznak?
Ráadásul én imádom a fotókat amiket használsz!

Judit írta...

Sajnálom. Úgy érzem az lett volna a jogos ha én is kapok privit. Bár kevés a netes oldalam, előfordul. Például nálam is.