2010. szeptember 20., hétfő

Hogyan csinálom???

Úgy gondoltam, hogy a 25. GSO-mat (igen, igen, pont 1 hét kellett, hogy 15-ről 25-re növeljem a számát) mi mással is ünnepelhetném, minthogy megosztom a TITKOT Veletek.  Hogy hogyan is csinálom... Nem vagyok időmilliomos. A nap sajnos nekem is csak 24 órából áll. A projektvezető állásom megtanított arra, hogy a feladatokat hogyan is kell könnyen átláhatóan nyilvántartani, hogyan kell beosztani az időmet. A CT tagságaim száma csak látszólag ad rengeteg munkát. Van olyan tervezőm, aki max havi 1 készletet ad ki. Nem is egy. A legkreatívabb is csak heti egyetlen készletet ad a boltba. Szóval azért nem kell beleszakadnom a "melóba".

A határidők, feladatok nyilvántartására egy meseszép kis excel file-om van. Vezetem benne dátum szerint, hogy kinek mikorra milyen készletből kell oldalt kell készítenem, és hogy hogyan is állok vele. Letöltöttem-e a készletet, elkészültem-e az oldallal, beprogramoztam-e a blogomat. Mert amikor kész az oldal, azonnal nyomom is fel a blogba, és már programozom is be. Így nincs továbbiakban feladatom vele, csak akkor, ha netán változik a határidő.

Igyekszem csak olyan tervezőnél lenni, akinek a készletei inspirálnak. Ha valakinek a készleteivel rendszeresen szenvedek, továbbállok. Mert ez azt jelenti, hogy az oldalaimon is látszódik a görcsös megfelelési kényszer, és az sosem jó. Egyikünknek sem. Ha megnézek egy készletet, azonnal látom, hogy mit szeretnék készíteni belőle. Rengeteg fotó vár feldolgozásra a gépemen, rendszerezve. Téma szerint, és azon belül csoportosítva, hogy vágható vagy sem. Így pillanatok alatt megtalálom a fotót is. Egy oldal összeállítása kb fél óra számomra. 

Egy nap kétszer ülök le alkotni. Az egyik napközben, ha vagyok olyan szerencsés, hogy egyszerre alszanak a gyerekek. Ilyenkor van jó egy-másfél órám, ez két oldalra is elegendő idő. Merthogy ez a szieszta-időszak szent és sérthetetlen számomra. Nem csak a gyerekeknek, nekem is szükségem van a feltöltődésre. Ilyenkor nincs házimunka, max megebédelek közben. A másik az esti elalváskor. Ilyenkor is egy-két oldal belefér. Ha alkotói válságban vagyok (mert azért ilyen is van nálam időnként...), akkor meg fotókat keresek a neten, valamint galériákat böngészek inspirálódni.

Szóval látjátok, nem olyan bonyolult dolog. Nem pörgök ezerrel, nem ücsörgök egész nap a gép előtt. Csak jól szervezem a feladataimat :)

Ha már hogyan csinálom a post címe, az egyik oldalammal kapcsolatban számos megkeresés érkezett, hogy írjam már le, hogy hogyan készítettem festményt a nővéremmel közös fotóból. Icka tökéletesen ráhibázott a megoldásra. PS FILTER, LÁNYOK!!!! Nem kell óriási fotómanipulációkra gondolni. Mint fentebb olvashattátok, én az egyszerű megoldások híve vagyok. Így egy egyszerű filterrel azonnal ilyen mesés festmény varázsolható egy fotóból.

4 megjegyzés:

Pertine írta...

:D Néha a megoldás ott van az ember orra előtt, és tényleg van mód rendszert vinni az ember mindennapjába!
De azért eljöhetnél hozzám a papírhalmocskámat elrendezni (számlák, stb.) :D

Akkor is fantasztikus, hogy képes vagy (és ez a nemsemmi!) félóra alatt 1-1 oldalt elkészíteni. És nem is akárhogyan, amire a GSO-knál nincs jobb bizonyíték.. :)

Kata írta...

Gratulálok! Én is mindig csodálkozom, hogyan lehet ennyi helyen ilyen jól megfelelni, de ezek szerint jó szervezéssel minden megoldható. Sok hasznos ötletet osztottál meg, amit nemcsak scrapbooknál lehet alkalmazni. Köszi. :)

do írta...

Köszi, hogy leírtad és gratulálok a rengeteg GSO-dhoz!
A projektvezetőből már gyanítottam, hogy remek szervezőkészséged van :D és tényleg.
Köszi a tippeket! Tényleg hasznosak és nem csak a scrap terén.

krisssz írta...

A szervezés csúcs, ebben teljesen egyetértek, de az már nem ennyire egyszerű, hogy félóra alatt elkészül egy oldal. Én órákat tudok vele szórakozni:) Persze vannak gyorsabban készülők, de szerintem olyan egy sem, ami ennyi idő alatt elkészült volna:) Az jó, és ehhez külön érzék kell, hogy rögtön látod, hogy mit akarsz, és azt gyorsan meg is tudod csinálod:) Ügyi vagy:)